Ever wondered how a retirement village is designed?

Arch Daily interviewed the architects behind the design of our very own Gulf Rise village. The article provides the designer’s perspective on responding to the challenge to set a new benchmark for retirement village living and break the mould of traditional design.

 

CLICK HERE TO VIEW ARTICLE – www.archdaily.com

Gulf Rise Design Story

Moving into Gulf Rise isn’t the same as moving into a typical retirement village – it has been master planned down to the very finest detail, and designed for living well.

Gulf Rise will become known for its innovative, people-friendly design.

We have considered the positioning of every building to provide maximum sunshine and connectivity to central amenities, like the beautifully landscaped pavilions, lush gardens, butterfly walkway and reserve. The Village Heart is the social centre of Gulf Rise, where you can invite friends to enjoy amenities like the buzzing café, a sunny and relaxing place to watch the world go by.

Click on the image to view full size

NOTE: This is a 3D artist impression only, and is subject to change at anytime. 

Gulf Rise has been deliberately designed without obtrusive fences or gates. The village blends seamlessly with neighbouring streets and amenities.

It’s a design meant for those who value elegance and a sense of community in contemporary living – a secure retreat to recharge, reflect and enjoy what matters most.

Register your interest to stay up to date on news, events and other updates on Gulf Rise.

Pin It on Pinterest